Dugogodišnje iskustvo u izvođenju svih vrsta gipsanih ili gipsarskih radova po sistemu "knauf".
U program gipsanih radova spadaju: Spušteni plafoni, pregradni zidovi, oblaganje zidova i toplotna i zvučna izolacija, izrada polica i šankova od gipsanih ploča i ugradnja gipsanih livenih lajsni i elemenata.


Šta je gips?

Gips je jedinjenje kalcijum-sulfata i vode. Njegova hemijska formula glasi: CaSO4 x 2H2O. Danas su gips i gips-karton ploče, pronašli svoje mesto u građevinarstvu, naročito u oblasti dizajna enterijera i unutrašnjosti stambenih i poslovnih objekata.

Zašto preporučujemo gipsane radove? I koja je prednost upotrebe gips-karton ploča?


Brža ugradnja

Gipsani zidovi ili zidovi od gips-karton ploča se zidaju, tj. konstruišu tri do četiri puta brže od konvencionalnog zidanja ciglom ili blokom. Zidanje nije samo naporano, već je potrebno i mnogo vremena da se ti zidovi osuše. Gipsani radovi su tip suve gradnje, bez vode, pa je i sam proces ugradnje brži i vremenski efikasnijii.

Jednostavnost ugradnje

Sam proces ugradnje je jednostavan. Kod standardne gradnje nakon zidanja zidova, vrši se sprovođenje električnih instalacija. Kod ovog sistema je to unapred isplanirana aktivnost, jer se instalacije sprovode kroz gipsani zid i unapred planiraju otvori za utičnice, prekidače i dr, i tako se skraćuje vreme izvođenja radova.

Lagani su

Gipsani zidovi su osam do deset puta lakši od zidanih zidova, smanjujući tako statičko opterećenje konstrukcije. Ovo je naročito značajno u viskogradnji.

Fleksibilnost

Gipsani radovi i pregradni zidovi su vrlo fleksibilni kada je u pitanju stvaranje i deljenje prostora, omogućavajući tako jednostavano planiranje i dizajn enterijera. Njihova svestranost omogućava nam maksimalno iskorišćenje prostora.

Zvučna izolacija

Pregradni zidovi i spušteni plafoni od gips-karton ploča, smanjuju nivo buke i dobri su zvučni izolatori. Veća zvučna izolacija se može postići korišćenjem gips-karton ploča veće debljine kao i umetanjem mineralne vune u prostor između ploča.

Zaštita od požara

Negorivost gips karton ploča zasniva se takođe na dobrim svojstvima gipsanog jezgra.

Toplotna izolacija

Gipsani zidovi su pet puta bolji toplotni izolatori od cigle ili bloka zbog svoje niske toplotne provodljivosti. Niska toplotna provodljivost i visoka toplotna otpornost znači manju potrošnju električne energije jer smanjuje upotrebu klima uređaja i uređaja za grejanje.

Ekološki

Gipsani radovi se izvode sa materijalima koji se recikliraju 100% i ne štete životnoj sredini. Građevinski materijali s nižom provodljivošću toplote (napr. drvo, gips) stvaraju osećaj toplote i udobnosti. Zato su i gips karton ploče važan faktor zdravog stanovanja.

Informacije:   +381 64 2357 399