Obrada špaletni

Nakon ugradnje novih, a prilikom demontaže i skidanja starih prozora i vrata dolazi do neminovnog oštećenja, u manjoj ili većoj meri, okolnih zidova i maltera oko prozora, kao i do razlike u debljini štokova novih i starih gde se pojavljuju "rupe" koje treba zatvoriti i obraditi.

Staromodni način obrade špaletni, krečnim ili produženim malterom nije se pokazao kao pouzdan. Po pravilu spoj starog i novog maltera puca, dosta je prljavo, dugo traje, dolazi do oštećenja novih prozora i vrata, i period sušenja je oko 10 dana tokom kog može doći do pucanja maltera.

Iz svih tih razloga, a pojavom novih, savremenih materijala, mi smo se odlučili da obradu špaletni radimo stirodurom raznih debljina 1, 2, 4, 5 cm, koji se lepi Ceresit PU lepkom. Ceresit PU lepak ima izuzetnu moć lepljenja maltene na sve vrste podloga, kratko vreme vezivanja (15 min), sušenja (2 sata) tako da se odmah može nastaviti sa daljom obradom koja podrazumeva ugradnju ivičnih aluminijumskih perforiranih lajsni u mašinskom malteru koji je ujedno i završni sloj.

Ceo sklop ima čvrstinu, nema pucanja, ivice zašticene, čisto, stirodur kao odličan termoizolator sprečava kondenzaciju i buđanje špaletni oko prozora, a sve je gotovo za jedan dan!!! Nećete se pokajati ako se odlucite za ovaj način obrade špaletni!!

Informacije:   +381 64 2357 399