Pregradni gipsani zidovi

Pregradni zidovi zauzimaju veoma malo prostora zbog svoje male debljine, a mogu biti od 5 cm pa na više, a pri tome imaju izuzetnu zvučnu i toplotnu izolaciju, konstrukcijski su čvrsti tako da bez problema možete kačiti na njih police i sl.

Pregradni zidovi se rade na metalnoj pocinkovanoj podkonstrukciji koja se tipluje u zidove, plafon i pod, na postavljenu podkonstrukciju obostrano šrafimo gips karton table debljine 9 ili 12,5 mm, u jednom ili više slojeva u zavisnosti od vaših potreba.

Takodje po potrebi, pregradni zidovi mogu biti i vlagootporni (kupatilo, wc) ili protivpožarni. Prazan prostor izmedju tabli popunjava se mineralnom vunom ili stiroporom u debljini zida tako da se dobijaju pregradni zidovi, koji su izuzetni toplotni i zvučni izolatori. Spojevi tabli se popunjavaju ispunom a zatim se ugrađuje traka za bandažiranje spojnica koja ne dozvoljava pucanje sastava. Na sve otvorene ivice ugrađujemo zaštitne ivične aluminijumske perforirane lajsne koje u određenoj meri štite ivice od oštećenja a utiču i na vizuelni izgled.

Gips ploče vam mogu poslužiti za oblaganje starih zidova i tako ih idealno poravnati a ujedno, ako se radi na podkonstrukciji, moguće je postaviti i termoizolaciju, što se obično radi na spoljašnjim zidovima gde ne postoji mogućnost spoljašnje izolacije. Takođe gips ploče se mogu lepiti i lepkom za gips direktno na zid koji može i ne mora biti malterisan.

Informacije:   +381 64 2357 399